10 Φεβ 2009

Καλό Ταξίδι Ελουάνα..«'Εσβησε» η Ελουάνα Ενγκλάρο
Δευτέρα, 09.02.09, Ελεύθερος Τύπος

Την τελευταία της πνοή άφησε η Ελουάνα Ενγκλάρο, η υπόθεση της οποίας πυροδότησε πολιτική αντιπαράθεση στη γειτονική Ιταλία. Η 38χρονη, που βρισκόταν εδώ και 17 χρόνια σε κώμα ύστερα από αυτοκινητιστικό ατύχημα, είχε μετατραπεί σε σύμβολο του αγώνα για το δικαίωμα στην ευθανασία.


Η αντίστροφη μέτρηση για το θάνατό της ξεκίνησε το Σάββατο, οπότε και οι γονείς της διέκοψαν την παροχή σίτισης, με τη σύμφωνη γνώμη του ιταλικού Αρείου Πάγου.
Η Ελουάνα ήταν βυθισμένη σε κώμα από τον Ιανουάριο 1992, ωστόσο, τόσο η Καθολική εκκλησία όσο και η κυβέρνηση δεν επέτρεπαν στους γονείς της να προχωρήσουν σε ευθανασία.


Έπειτα από χρόνια νομικών μαχών, ο πατέρας της κατάφερε να του αναγνωριστεί το Νοέμβριο από το Εφετείο το δικαίωμα να σταματήσει τη σίτιση της κόρης του.
Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι κατέθεσε σχέδιο νόμου στο Ιταλικό Κοινοβούλιο σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο θάνατος της Ελουάνα αλλά ο πατέρας της, Μπεπίνο Εγκλάρο δραστηριοποιήθηκε και έδωσε μάχη για να εφαρμοστεί η βούληση της κόρης του, για τερματισμό της ζωής της.


__________________________


Δεν είχα μάθει ποτέ τίποτα γι΄αυτήν την ιστορία και όταν διάβασα την είδηση αυτή συγκλονίστηκα. Τον Ιανουάριο του 1992 που στην Ελουάνα συνέβηκε το μοιραίο τροχαίο ατύχημα , για μένα ξεκινούσε ένας νέος κύκλος ζωής... Τον ίδιο μήνα, το ίδιο έτος .....και έχουμε ακριβώς την ίδια ηλικία...

Πόσο αχάριστοι είμαστε πολλές φορές με την ίδια την ζωή μας αφήνοντας να μας επηρεάζουν τα ΄΄μικρά ΄΄ και τα ασήμαντα και καταναλώνοντας την ενέργεια μας σε λάθος πράγματα..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να μην ξεχάσω να πω Χρόνια Πολλά..

Από τον/την Ανώνυμο/η:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι εγώ που τη ζωή σου ήρθα σαν ήλιος να φωτίσω:
το φώς στα μάτια μου που λάμπει δικό σου-και σ'το στέλνω πίσω!

Του μαγικού του κόσμου αν έχω ανοίξει διάπλατη τη θύρα, το μυστικό χρυσό κλειδί της από το χέρι σου το πήρα.

Κι αν απ'τα βάθη ενός ληθάργου βγήκα,σ'εσένα το χρωστάω, σ'εσένα τους χυμούς που νοιώθω, τη νέα γλώσσα που μιλάω..

1 Δεκέμβριος 2008 1:11 πμ

Από τον Γρηγόρη:

«Και ποια είναι η πιο αψηλή εντολή;
Ν' αρνηθείς όλες τις παρηγοριές - θεούς, πατρίδες, ηθικές, αλήθειες - ν' απομείνεις μόνος και ν' αρχίσεις να πλάθεις εσύ, με μοναχά τη δύναμή σου, έναν κόσμο που να μην ντροπιάζει την καρδιά σου.

Ποια 'ναι η πιο αντρίκια χαρά; Ν' αναλαβαίνεις την πάσα ευθύνη».

Νίκος Καζαντζάκης


Οι αναγνώστες αυτού του ιστολογίου :

Δημοφιλείς αναρτήσεις

..και η γη γυρίζει..

Συνολικές προβολές σελίδας