8 Αυγ 2009

Αφιέρωμα στον Γιάννη ΡίτσοΕκδήλωση με λόγο και μουσική, αφιερωμένη στον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο, διοργανώνει ο Φιλολογικός Σύλλογος Κισάμου, την Δευτέρα 10 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Πέτρινο Θέατρο στα Νοπήγια.

Η ζωή του ποιητή που συνέδεσε το πεπρωμένο του με το όραμα της ανθρωπότητας για λευτεριά και δικαιοσύνη και τάχθηκε από τα δύσκολα χρόνια της εφηβείας του, να υπηρετεί την ποίηση, εκφράζοντας τους καημούς και τις ελπίδες ενός λαού αλλά και τους προβληματισμούς ενός στοχαστή θα ξεδιπλωθεί στο κοχύλι του πέτρινου θεάτρου.

Θα προβληθούν εικόνες από την Οδύσσεια της ζωής του, θα απαγγελθούν στίχοι από ποιητικές του συλλογές και θα ακουστούν τραγούδια από τον Επιτάφιο, την Ρωμιοσύνη, το Καπνισμένο Τσουκάλι, τα Λιανοτράγουδα, την Εαρινή Συμφωνία και την Κυρά των Αμπελιών, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστου Λεοντή, Γιάννη Μαρκόπουλου, Γιώργου Κοτσώνη.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι: Βασίλης Καρεφυλλάκης, Βιργινία Ντοκάκη, Νίκος Χορευτάκης.

Θα τους συνοδεύσουν οι μουσικοί: Γιάννης Χορευτάκης (κιθάρα), Νίκος Μαργαριτάκης (μπουζούκι), Γιώργος Δημόπουλος-Γιάννης Χαρτζουλάκης (πλήκτρα), Νεκτάριος Δασκαλάκης (Ντράμς), Ανδρέας Κυριτσάκης (Μπάσο).

Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Πηγή: www.chania.eu

_______________________________

Με αφορμή αυτήν την εκδήλωση θέλω να εκφράσω δημόσια τις θερμές ευχαριστίες μου και να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Φιλολογικό Σύλλογο Κισάμου γιατί διοργανώνουν πάντα ποιοτικές εκδηλώσεις και μας δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθούμε πολύ αξιόλογα δρώμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να μην ξεχάσω να πω Χρόνια Πολλά..

Από τον/την Ανώνυμο/η:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι εγώ που τη ζωή σου ήρθα σαν ήλιος να φωτίσω:
το φώς στα μάτια μου που λάμπει δικό σου-και σ'το στέλνω πίσω!

Του μαγικού του κόσμου αν έχω ανοίξει διάπλατη τη θύρα, το μυστικό χρυσό κλειδί της από το χέρι σου το πήρα.

Κι αν απ'τα βάθη ενός ληθάργου βγήκα,σ'εσένα το χρωστάω, σ'εσένα τους χυμούς που νοιώθω, τη νέα γλώσσα που μιλάω..

1 Δεκέμβριος 2008 1:11 πμ

Από τον Γρηγόρη:

«Και ποια είναι η πιο αψηλή εντολή;
Ν' αρνηθείς όλες τις παρηγοριές - θεούς, πατρίδες, ηθικές, αλήθειες - ν' απομείνεις μόνος και ν' αρχίσεις να πλάθεις εσύ, με μοναχά τη δύναμή σου, έναν κόσμο που να μην ντροπιάζει την καρδιά σου.

Ποια 'ναι η πιο αντρίκια χαρά; Ν' αναλαβαίνεις την πάσα ευθύνη».

Νίκος Καζαντζάκης


Οι αναγνώστες αυτού του ιστολογίου :

Δημοφιλείς αναρτήσεις

..και η γη γυρίζει..

Συνολικές προβολές σελίδας