16 Ιουλ 2011

Μπαλαντίνεια 2011 - Δελιανά Χανίων

 Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δελιανών σε συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά διοργανώνουν και θα πραγματοποιήσουν και φέτος για 5η χρονιά τα Μπαλαντίνεια στα Δελιανά του Δήμου Πλατανιά Χανίων.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 με την προσέλευση αλόγων και συνοδών στα Δελιανά ενώ στις 19.00΄ της ίδιας ημέρας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο-προτομή του Εμμανουήλ Μπαλαντίνου που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού. 
Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από παρευρισκόμενους εκπροσώπους φορέων και ομιλία από τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη καθώς και παραδοσιακό κέρασμα από τους διοργανωτές.

Το όμορφο καλοκαιρινό Σαββατόβραδο στα Δελιανά θα συνεχιστεί με κρητική βραδιά από το συγκρότημα του Ηλία Χορευτάκη για διασκέδαση μέχρι το πρωί στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Δελιανών με τη συμμετοχή και των χορευτικών συγκροτημάτων του Λαογραφικόυ Ομίλου Χανίων και των Πελασγών. 
Η νοστιμιά των εδεσμάτων που περιλαμβάνονται στο μενού της εκδήλωσης κάθε χρόνο, το απολαυστικό κρασί και το κέφι που δημιουργείται είναι πλέον οι σταθερές αξίες της εκδήλωσης αφού βρίσκονται πάντα στις προτεραιότητες των διοργανωτών.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 24 Ιουλίου 2011 στις 10.00΄ το πρωί με την προσέλευση και των υπόλοιπων αλόγων, των συνοδών τους  και πολλών επισκεπτών στην πλατεία των Δελιανών ενώ θα πραγματοποιηθεί διέλευση των αλόγων μέσα από το χωριό και περνώντας από τη γειτονιά Πρόδρομος θα συνεχίσουν την ιδιαίτερου φυσικού κάλλους διαδρομή προς το φαράγγι Δελιανών-Μεσαυλίων. 

   


Εγώ από την πλευρά μου να ευχηθώ στους διοργανωτές καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην εκδήλωση τους.
Σε όλους που θα παρευρεθείτε καλή διασκέδαση.
Να παροτρύνω, χωρίς καμμία επιφύλαξη, όσους δείτε αυτήν την ανάρτηση και δεν έχετε παρευρεθεί άλλη φορά στις 2ήμερες εκδηλώσεις των Μπαλαντινείων στα Δελιανά, να το αποφασίσετε φέτος και να ζήσετε αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία. Σίγουρα θα αποζημιωθείτε από όλες τις πλευρές και θα αποκτήσετε πολύ όμορφες αναμνήσεις από την συμμετοχή σας..

Με το καλό και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!


Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών δείτε εδώ.

Δείτε πως θα φτάσετε στα Δελιανά :


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να μην ξεχάσω να πω Χρόνια Πολλά..

Από τον/την Ανώνυμο/η:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι εγώ που τη ζωή σου ήρθα σαν ήλιος να φωτίσω:
το φώς στα μάτια μου που λάμπει δικό σου-και σ'το στέλνω πίσω!

Του μαγικού του κόσμου αν έχω ανοίξει διάπλατη τη θύρα, το μυστικό χρυσό κλειδί της από το χέρι σου το πήρα.

Κι αν απ'τα βάθη ενός ληθάργου βγήκα,σ'εσένα το χρωστάω, σ'εσένα τους χυμούς που νοιώθω, τη νέα γλώσσα που μιλάω..

1 Δεκέμβριος 2008 1:11 πμ

Από τον Γρηγόρη:

«Και ποια είναι η πιο αψηλή εντολή;
Ν' αρνηθείς όλες τις παρηγοριές - θεούς, πατρίδες, ηθικές, αλήθειες - ν' απομείνεις μόνος και ν' αρχίσεις να πλάθεις εσύ, με μοναχά τη δύναμή σου, έναν κόσμο που να μην ντροπιάζει την καρδιά σου.

Ποια 'ναι η πιο αντρίκια χαρά; Ν' αναλαβαίνεις την πάσα ευθύνη».

Νίκος Καζαντζάκης


Επιστροφή στο Ρέθυμνο..

Loading...

Οι αναγνώστες αυτού του ιστολογίου :

Δημοφιλείς αναρτήσεις

..και η γη γυρίζει..

Συνολικές προβολές σελίδας